Home > General > CUM SA AI CALDURA IN CASA CAND ESTI SINGURA ACASA:)

CUM SA AI CALDURA IN CASA CAND ESTI SINGURA ACASA:)


Esti femeie. Sunt -10 grade afara. Vezi ca sunt cam reci caloriferele. Barbatu’ e plecat in delegatie sau, pur si simplu, nu ai unul in casa. Ce faci? Ai 3 variante:

  1. Mori de frig pana se intoarce peste 3 zile (e clar c-o sa racesti, mama-mama!)
  2. Te muti temporar in alta casa (pe bune?)
  3. Chemi un instalator (cine stie cand vine; in plus, daca esti femeie, siiigur iti va spune ca trebuie sa inlocuiesti tot sistemul de tevi al blocului, al cartierului si al orasului, doar pentru ca stie ca nu te pricepi si pentru ca sa te jecmaneasca de bani)
  4. Chemi un prieten (daca ai noroc sa dispui de un prieten priceput la toate, esti o norocoasa, dar acest material nu-i pentru tine ๐Ÿ™‚ )
  5. REPARI TU! ECONOMISESTI BANI SI NICI NU E CEVA GREU.

Asadar, ce trebuie sa faci ca sa ai din nou caldura in calorifere. Iti explic, pas cu pas! Am facut acelasi lucru, saptamana trecuta si a functionat!!

  1. Faci rost de o SURUBELNITA (ideal ar fi una d-aia cu mai multe capete)

2. Te duci la un calorifer, ala care e cel mai rece. La astea de la Romstal (cele orizontale, nu cele verticale, din bai), in partea din dreapta, cum te uiti, sus, este o chestie alba, din plastic.

3. In mijloc, este o chestie din metal, care are un santz. Acolo bagi surubelnita. Ia o oala adanca pe care s-o bagi dedesubt, pentru ca va trebui sa scoti apa din calorifer si sa nu inunzi in casa. Invarti surubelnita in chestia asta metalica cu sant, spre partea stanga. O sa inceapa sa curga apa. Lasi sa curga. Muult. La un moment dat, nu mai curge apa. Stai acolo si astepti, pentru ca e aer pe tzeava. Auzi un fasait. E bine. Iese aerul! Dupa care, iese iar apa! Stai cam 20 de minute, cu totul, sa scoti apa.

4. S-a scurs toata apa din calorifer. Invarti iar surubelnita, spre dreapta. Ca sa inchizi orificiul asta pe unde ai scos apa.

5. Daca ai centrala: o sa vezi ca nu mai arata presiune, acolo unde e cesuletul ala gradat, care, in mod normal trebuie sa arate cam pe la 1,5-2. Inseamna ca nu mai e apa in centrala. Bagi mana sub centrala, dai de un robinet. Il invarti un pic si auzi apa cum curge in centrala. In momentul asta, vezi limba de la cesuletzul de presiune ca urca. Cand ajunge intre 1,5-2 rotesti robinetul de la centrala si il inchizi.

6. Opresti si repornesti centrala. Si asta e tot! In 45 de minute, fara efort si fara bani cheltuiti aiurea pe instalator, caloriferele tale or sa duduie!! ๐Ÿ™‚

PS: Cand ai probleme cu masina, sa nu faci, tu, femeie, nimic! Nu te duci TU cu ea la service, nu te duci TU cu ea la vulcanizare. Simplu. Crede-ma, nu bun. Rogi un barbat, s-o faca. Believe me!

 

 

Categories: General
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a comment